matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są ciągi a_n=u{n-1}{n} i b_n=u{4n-1}{n}. zbadaj monitoniczność ciągów (a_n
asd:
Dane są ciągi a
n
=
n−1
n
i b
n
=
4n−1
n
. zbadaj monitoniczność ciągów (a
n
+b
n
), (a
n
*b
n
) i
a
n
b
n
9 kwi 19:51