Rozwiaz nierównośc
h: 4x2−9≥0
9 kwi 19:12
bezendu:
(2x−3)(2x+3)≥0
dalej już z górki
9 kwi 19:14
Dominika : 3+1/2x≥3/2x −1
21 gru 09:54
Monika: Każdy z nawiasów, które napisał Bezendu przyrównujesz do zera, to są miejsca zerowe. Na osi je
zaznaczasz, rysujesz parabolę ramionami w górę i odczytujesz wartości nad osią oraz na osi.
21 gru 13:10
Hajtowy:

Gdzie...
x
1 ⇒ (2x−3) = 0 ⇒ 2x = 3 ⇒ x = ...
x
2 ⇒ (2x+3) = 0 ⇒ 2x = −3 ⇒ x = ...
Skoro mają być to wartości ≥ 0 ... to wszystko co jest na tzw. "+" plus

Czyli ?
28 gru 23:09