krs: Witam wszystkich i proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań

Oto one:
1. Przedstaw liczbę w postaci a
√b
a)2
√18+
√50=
b)
√12-2
√75=
c)2
√20-7
√45
d)
√242+0,25
√32-1/3
√72=
2. Oblicz
a)
√144/121 (i tu podane jest takie coś jako podpowiedź i nie wiem o co chodzi:()
=
√(12/11)2=
b)
√324/289=
c)
√225/361=
d)
√169/196=
e)
√2. 1/144=
f)
√1. 48/121=
3. Przedstaw liczbę w postaci a
3√b
a)
3√16+
3√54
b)
3√250-2
3√128=
c)
3√81+2
3√24-
3√375=
4. Wpisz w miejsce x(tutaj musi być to 4) jedną z liczb: 3, 5, 7, 9.
a)
4√-1000=-10
b)
4√-0,00032=-0,2
c)
4√-216=-6
d)
4√-128=-2
e)
4√-1/512=-0,5
f)
4√-2. 10/27=-1 1/3
Bardzo proszę o pomoc!