matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
ventura:
3
4π(
)
2
prosze o rozwiazanie tego nie potrawie tego skonczyc z mianownikiem tylko
3
√
π
36π
pokolei mi wytłumaczcie a nie od razu wynik. wiem ze jest
i dalej nie wiem.
3
√
π
2
wynik w odpowiedziach jest 36
3
√
π
9 kwi 18:40
dero2005:
36π
36π
3
√
π
36π*
3
√
π
=
*
=
= 36
3
√
π
3
√
π
2
3
√
π
*
3
√
π
3
√
π
π
9 kwi 18:52