matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :(
Kacper:
jak to zrobić
wiem ze to niby proste ale z ułamkami mam zawsze problem
5 5/6−10=:(
9 kwi 18:21
Artek:
5
5
6
−10=
35
6
−
60
6
=−
25
6
=−4
1
6
9 kwi 18:41
Dominik:
5
5
+
5
*
6
35
5
=
=
6
6
6
10
*
6
60
10
=
=
6
6
5
35
60
zatem 5
− 10 =
−
=
6
6
6
35
−
60
−
25
=
=
=
6
6
25
1
+ 24
=
−
=
−
=
6
6
1
+
4
*
6
1
=
−
=
−
4
6
6
nie waz mi sie powiedziec, ze nie rozumiesz, bo za dlugo to kolorowalem.
9 kwi 18:56