Błagam :(
Marti: Proszę pomóżcie BŁAGAM bo tego nie umiem

Będę bardzo wdzięczna .
1. Spośród liczb mniejszych od 100 losujemy jedną liczbę, jakie jest prawdopodobieństwo że
liczba jest podzielna przez 2 lub 3 ?
2. Jest 150 losów, 20 z nich jest wygrywających losujemy 4 razy ,jakie jest prawdopodobieństwo
że:
−wylosujemy 2 losy wygrywające.
−wylosujemy przynajmniej 3 losy wygrywające
−wylosujemy co najmniej 1 los wygrywający
−nie wylosujemy wygrywającego losu
3.Tramwaj zatrzymuje się na 8 przystankach ,jest 6 pasażerów ,jakie jest prawdopodobieństwo,że
każdy z nich wysiądzie na innym przystanku?
9 kwi 18:10
kika: 1) Oblicz ile liczb jest podzielnych przez 2 lub 3
A={..}
Ω=99
9 kwi 18:15
Marti: Ok 1 zadanie juz wiem jak zrobic bardzo dziekuje

moze ktos pomoze jeszcze chociaz w 3?
9 kwi 18:32
Marti: pls
9 kwi 19:38
Mila: 3)
8*7*6*5*4*3
Pierwszy pasażer może wysiadać na 8 sposobów, drugi na 7 sposobów, itd
9 kwi 20:10
Marti: W poleceniu jest jakie jest prawdopodobienstwo
9 kwi 20:13
Marti: W poleceniu jest jakie jest prawdopodobienstwo
9 kwi 20:13
Marti: pomoze ktos?
9 kwi 20:55
Marti: .
9 kwi 21:24
Mila: No ja myślałam, że cos potrafisz obliczyc.
3) Ω=8
6− każdy z pasażerów może wybrac przystanek na 8 sposobów
|A|=8*7*6*5*4*3
| | 8*7*6*5*4*3 | | 8*7*6*5*4*3 | | 315 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | 86 | | 8*8*8*8*8*8 | | 4096 | |
9 kwi 22:19
Mila: 2)
150 losów
130 pustych, 20 wygrywających
losujemy 4 razy
| | | | 150! | | 147*148*149*150 | |
Ω= | = |
| = |
| =... |
| | | 4!*146! | | 2*3*4 | |
A− wylosujemy 2 losy wygrywające.
| | | | | |
|A|= | * | dwa wygrywające, 2 puste |
| | | |
Nie wiem, czy umiesz rozpisac te symbole ,może znasz tylko regułę mnożenia?
Jeśli się zgłosisz to, wyjaśnie.
10 kwi 00:19
Eta:
Hej
Mila 
co tak zmieniasz kolory?
10 kwi 00:20
Mila: Witaj
Eto, to dlatego,że czekam na kolorową wiosnę. Pozdrowienia.

10 kwi 15:29