kto poradzi ? :)
Patryk: Zamień na ułamek zwykły: 0,632632632632
mozna to zaokrąglić czy jakoś inaczej to sie robi ?
9 kwi 17:58
Dominik: chodzi o 0,(632)? ulamek okresowy czy skonczony dziesietny?
9 kwi 18:00
Patryk: chodzi o 0,(623)
9 kwi 18:01
Dominik: 0,(623) = x
623,(623) = 1000x
odejmuje od siebie rownania i mnoze razy −1
999x = 623
9 kwi 18:04
pigor: ...., tu warto zapamiętać analogię i na teście jak znalazł, że
0,(6)=
69 ; 0,(63)=
6399 , a
0,(632)= 632999 . ...
9 kwi 18:04
Patryk: to jak bedzie z tym 0,(123) ?
9 kwi 18:10
pigor: ... , no jak to jak

napisałem ci 0,(123)=
123999 i tyle
9 kwi 18:14
Patryk: aha no spoko chcialem tylko wiedziec czy z tym bedzie tak samo dzieki
9 kwi 18:15