Ciągi
Piotr: Podaj ogólny wyraz tego ciągu:
6,−6,6,−6,6,−6,5,...
9 kwi 17:12
kylo1303: heh, na moje oko to się nie da
9 kwi 17:12
Piotr: tam na końcu jest 6 zamiast 5
9 kwi 17:12
kylo1303: W takim razie:
an=(−1)n*6
9 kwi 17:13
Dominik: zle

a
n = (−1)
n + 1*6
9 kwi 17:14
kylo1303: Ojć, odwrotnie mialo byc ale sie wyslalo za wczesnie:
an=(−1)n * (−6)
lub
an=(−1)n+1 * 6
9 kwi 17:14
Dominik:
9 kwi 17:15
kylo1303: Dominik ty to chyba to lubisz. Niestety, ale mam dwuklik w myszce, chcialem sprawdzic jak
to wyglada i sie od razu wyslalo zanim zdazylem napisac minusa... A juz nawet szybko poprawic
nie zdolalem...
9 kwi 17:15
Piotr: Ale z was mózgi, dzięki panowie
9 kwi 17:20
Dominik: po prostu chcialem poprawic, bo myslalem, ze sie pomyliles.

najzwyczajniej w swiecie tak to
wygladalo.
9 kwi 17:20
kylo1303: Luzik. Niestety, ale pisząc w kreatorze średnio się widzi to co się napisało, dopiero na
podgladzie sprawdzam co napisalem i czy zgadza sie. A jak napialem wyzej czasami od razu
wysyla. Do tego dochodzi pisanie na szybko, bo o ile czasami trzeba cos wytlumaczyc i dluzej
zrobic, to sa zadania ktore pisze sie od razu (tak jak to).
9 kwi 17:23