matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartości parametru m
wajdzik:
Dla jakiej wartości parametru m dziedziną funkcji wymiernej:
x
4
+7
F(x)=
jest zbiór liczb rzeczywistych?
x
2
+mx+1
x
2
+mx+1=0 Δ<0 Δ=m
2
−4 m
2
−4<0 (m−2)(m+2)<0 m∊(−2,2) Zgadza się?
9 kwi 15:50
wredulus_pospolitus:
zgadza się
9 kwi 15:52