matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
to tylko ja:
jak rozwiązać ∫ xsin(2x) dx? proszę o podpowiedź ..
9 kwi 14:44
wredulus_pospolitus:
wskazówka −−− przez części
9 kwi 14:49
Mila:
−1
[x=u, dx=du, dv=sin(2x), v=
cos(2x)] dalej poradzisz sobie.
2
9 kwi 19:58