matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma
anka001:
Suma dziesięciu początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego o pierwszym wyrazie −2 i różnicy 1/3 jest równa
9 kwi 14:24
Kostek:
a
1
=−2
1
r=
3
1
a
1
0
=−2+9*
=1
3
−2+1
S
1
0
=
*10=−5
2
9 kwi 14:33