matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy...
wampirek:
Dla jakich wartości x podane liczby są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego; 2x−1; 2x+5; 3x+4
9 kwi 12:28
Kaja:
2x+5−(2x−1)=3x+4−(2x+5) 6=2x−1 2x=7 x=3,5
9 kwi 12:41