matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obl całkę
monia:):
dx
oblicz całkę ∫
x ln
2
x
bardzo proszę o rozwiązanie
9 kwi 11:24
wredulus_pospolitus:
przed podstawienie
1
zauważ, że
= f'(x) gdy f(x) = lnx
x
czyli: t = lnx
1
dt =
dx
x
9 kwi 11:27