matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procent
kamaa:
znajdz l.iczbe ktorą zwiekszono o 20% daje 36 ?
9 kwi 10:19
irena_1:
120%x=36 1,2x=36 x=30
9 kwi 10:22
arekusan:
x−szukana liczba x+0,2x=36 1,2x=36 / dzielimy przez 1,2 x=30
9 kwi 10:24