Punkt A = ( -p{2} , 6 należy do prostej o równaniu ?
Antek: Punkt A = ( −√2 , 6 ) należy do prostej o równaniu ?
8 kwi 23:23
krystek: do nieskończonej liczby prostych



!
8 kwi 23:24
Antek: w odpowiedzi ma być że do y= √2x +8
8 kwi 23:27
krystek: To SUPER

!
8 kwi 23:28
Antek: możesz wytłumaczyć jak to zrobić ?
8 kwi 23:29
pigor: ... no to wstaw sobie ten punkt , czyli x−
√2 i y=6 do równań prostych, które masz,
a których nie chciało ci się tu napisać i tam gdzie wyjdzie ci L=P to jest to, szukana
prosta
8 kwi 23:31
pigor: ..., x=−
√2 . ...
8 kwi 23:31
Antek: no o to chodzi że nie mam równań prostych to jest całe zadanie i zupełnie nie wiem jak to
zrobić. Gdyby był jakiś punkt podany to lajtowo by poszło
8 kwi 23:33
pigor: ..., no to ja idę spać, bo nie chce mi się za ciebie myśleć .
8 kwi 23:37
Eta:
8 kwi 23:39
Antek: No szkoda pigor 3maj się
8 kwi 23:39
krystek: tez idę,
8 kwi 23:40
Antek: Może jakiś kolega w szkole mi wytłumaczy te dziwne zadanie
8 kwi 23:42
Osxx: y=√2x+8
x=−√2, y=6
podstawiasz
6=√2 * (−√2) + 8
6=−2+8
6=6
należy...
8 kwi 23:43
Antek: dziękuję Osxx
8 kwi 23:43
8 kwi 23:43
krystek: OOOOOOOOOoo, skąd wiesz?
8 kwi 23:44
Osxx: Sugerowałem się tym, że wg. podanych przykładowych odpowiedzi ma ustalić........ zresztą idę
spać
8 kwi 23:45
Eta:
Myślę,że
Antek może muzykant ?
nie napisał wersji odpowiedzi: A/..... B/.... C/.... D/....
8 kwi 23:47
Osxx: O to mi chodzi. Nie widzę innej opcji, niż zadanie z testu zamkniętego. Dobrej nocy
8 kwi 23:48
Eta:

... miłych snów
8 kwi 23:49