matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne czastkowe
Krystian:
y
f(x,y)=arctg
x
8 kwi 23:02
Mila:
1
−y
−y
f
x
=
*
=
y traktuję jak stałą
y
2
1+
x
2
x
2
x
2
+y
2
1
1
x
f
y
=
*
=
x traktuję jak stałą
y
2
1+
x
2
x
x
2
+y
2
8 kwi 23:41