trygonometraia
POMOCY: | | π | | 3π | | 5π | | 7π | | 9π | | 1 | |
Wykaż że |
| + |
| + |
| + |
| + |
| = |
| bardzo prosze o pomoc w tym |
| | 11 | | 11 | | 11 | | 11 | | 11 | | 2 | |
zadaniu.
8 kwi 22:49
POMOCY: tak wszedzie po lewej stronie ma byc cos tych kątóe.
8 kwi 22:49
krystek: ?
8 kwi 22:53
Dominik: przeciez to jest bzdura
8 kwi 22:54
pigor: ... a więc, piszę online i ..

może do czegoś dojdę

np. tak :
...= (cos
111π+cos
911π) + ( (cos
311π+cos
711π) + cos
511π=
= 2cos
511πcos
411π + 2cos
511πcos
211π + cos
511π=
= 2cos
511π (cos
411π+cos
211π) + cos
511π =
= 2cos
511 * 2cos
311πcos
111π + cos
511π=
= cos
511π (4cos
311πcos
111π + 1)= i stop , nie wiem co dalej
8 kwi 23:15
8 kwi 23:16
krystek: @pigor masz chęci do pracy rozwiąż zad szewczenki.
8 kwi 23:17
POMOCY: a co z tym zadaniem?
9 kwi 00:00
POMOCY: rownanie jest takie do wykazania
| | π | | 3π | | 5π | | 7π | | 9π | | 1 | |
cos |
| +cos |
| +cos |
| +cos |
| +cos |
| = |
| |
| | 11 | | 11 | | 11 | | 11 | | 11 | | 2 | |
9 kwi 00:02
Dominik: i to juz jest prawda
9 kwi 00:03
POMOCY: ale jak to udowodnic ?
9 kwi 06:41