matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
wielomian:
oblicz sumę ciągu arytmetycznego a
2
=−8 r=3 policz S
1
2
a
1
+3=−8 a
1
=−11 a
1
2
=−11+11*3=22
−5+22
S
1
2
=
*12=102 dobrze to jest
2
w odpowiedziach jest wynik 66
8 kwi 22:08
bezendu:
a
2
=a
1
+r a
1
+3=−8 a
1
=
−11
a
1
2
=−11+11*3=22
−11+22
S
1
2
=
*12=
66
2
8 kwi 22:13