f(x)= -u{1}{3} -2
iga: Znajdź pole trójkąta, którego wierzchołkami są punkty przecięcia się wykresu funkcji f(x)=
−13 −2
z osiami układu współrzędnych oraz punktu P= (0,0)
8 kwi 21:51
PuRXUTM:

jak tak to liczysz punkt wspólny osią x=0
dla x=0 y=−2 A=(0,−2)
liczysz punkt wspólny z osią y=0
x=−6
B=(−6,0)
i teraz możesz nawet z wykresu odczytać dł. |AP|=2 i dł. |BP|=6
| | |AP|*|BP| | |
wiemy że to trójkąt prostokątny więc P= |
| =... dokończ sama  |
| | 2 | |
8 kwi 22:04
iga: Dziękuję , czyli wyjdzie 6 ? dziękuję
8 kwi 22:13
PuRXUTM: tak 6
8 kwi 22:17