matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Ania:
Maksymalny zbiór, w którym funkcja h(x)=−2(x−3)
2
− 6 jest rosnąca
8 wrz 19:25
Eta:
x
w
= 3 a= −2 <0 −− więc parabola raionami zwrócona w dół zatem h(x) rośnie dla x€( −∞, 3 >
8 wrz 19:28