jak to obliczyć rozwiązywanie równań okrąg i prosta
mc: x
2+y
2=2
y=2x
to jest układ równan tylko nie wiem jak zrobić klamre
8 kwi 21:10
Licealista_Theosh: podstaw za y 2x i jedziesz
8 kwi 21:11
mc: oks
8 kwi 21:12
mc: a le może mi to ktoś pokażać etap po etapie
8 kwi 21:12
mc: jakie wzory sie tu stosuje
8 kwi 21:13
Eta:
y=2x
x2+(2x)2−2=0 ⇒ 5x2−2=0 dokończ
8 kwi 21:13
krystek:

i widać ,że sa rozwiazania
8 kwi 21:13
Licealista_Theosh:
x2+(2x)2=2
x2+4x2−2=0
Δ i jedziesz ponownie.
8 kwi 21:14
Licealista_Theosh: Sorka, myślałem że to jest równanie kwadratowe...
8 kwi 21:15