matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!! Obliczyć wszystkie pochodne cząstkowe funkcji
karo:
f(x,y)=x
2
sin(x−y)
8 kwi 20:56
vitek1980:
df
= 2xsin(x−y)+x
2
cos(x−y)
dx
df
= x
2
cos(x−y)*(−1) = −x
2
cos(x−y)
dy
9 kwi 07:50