help
Julka : pomocy:( pilne.. Określ w zależności od m ,wzajemne położenie okręgów o równaniach:
(x−3)2+ (y−4)2= 9 i x2+y2=m2 −4m+4
8 wrz 19:19
8 wrz 19:26
imię lub nick: pierwszy okrąg ma środek w punkcie (3;4) i promień √9
drugi okrąg ma środek w punkcie (0;0)
odległość środków jest równa √32+42
8 wrz 19:31
imię lub nick: aha i jeszcze
m
2−4m+4=(m−2)
2
pewnie ju ż wiesz jaki będzie promień drugiego okręgu
8 wrz 19:36
Julka : no ale to w zależności od parametru m..
8 wrz 19:38
imię lub nick:

jaki musi być promień okręgu o środku w początku układu aby doszło do takiej sytuacji?
8 wrz 19:52
imię lub nick:
8 wrz 19:57