geometria
Emilianka : Dany jest trójkąt prostokątny o kątach ostrych α i β.
a) uzasadnij że (sin α+ sin β)2=1+2 sin α*sin β,
b)oblicz cos α+ cos β wiedząc że sin α* sin β=25
8 kwi 20:00
uj na kaczy łapa: a) zauważ, że sinβ=cosα
8 kwi 20:03
Emilianka : ja miałam mate x lat temu i nic już nie pamiętam. Musiałabym z podręcznikami siedzieć.
8 kwi 20:06
Emilianka : A to i tak nie dla mnie tylko mąż potrzebuje
8 kwi 20:07
Emilianka : A to i tak nie dla mnie tylko mąż potrzebuje
8 kwi 20:08
Emilianka : A to i tak nie dla mnie tylko mąż potrzebuje
8 kwi 20:08
uj na kaczy łapa: (sinα+cosα)2=1+2sinαcosα
sin2α+cos2α+2sinαcosα=1+2sinαcosα
1=1
L=P
8 kwi 20:09
Emilianka : Czy ktoś to może bardziej rozpisać?
8 kwi 20:20
Emilianka : Czy ktoś to może bardziej rozpisać?
8 kwi 20:20