??
lolek : kat α jest ostry i cos α=1/3. wskaz wartość wyrażenia sin α( tg α+ 1/tg α)
8 kwi 18:19
M:
30 gru 16:12
NN:
cosα=1/3
| | sin2α | | sin2α+cos2α | | 1 | |
W= |
| +cosα = |
| = |
| |
| | cosα | | cosα | | cosα | |
W= 3
30 gru 16:59
NN:

α−− ostry
| | √8 | | 1 | | 8 | | 1 | | 9 | |
W= |
| (√8+ |
| ) = |
| + |
| = |
| |
| | 3 | | √8 | | 3 | | 3 | | 3 | |
W=3
30 gru 17:02
Niedługo sylwester:
| | 1 | | 2 | |
tgα+ |
| =tgα+ctgα= |
| |
| | tgα | | sin2α | |
| | 2 | | 2sinα | | 1 | | 1 | |
sinα* |
| = |
| = |
| =3 dla cosα= |
| |
| | sin2α | | 2sinα*cosα | | cosα | | 3 | |
31 gru 14:13
wredulus_pospolitus:
sylwester −−− obecnie uczniowie 'nie wiedzą' co to jest ctgα (serio)
31 gru 14:54
Jolanta: Nie ma w programie
31 gru 17:02
ABC:
moi uczniowie wiedzą , wiedzą też co to secans i cosecans
31 gru 18:04