x(x+2)(x^2-+4)(x^2-9)=
Aloha: x(x+2)(x2−+4)(x2−9)=0
liczba rozwiązań tego zadania wynosi:
po rozłożeniu wychodzi : x(x+2)(x−2)(x+2)(x−3)(x+3)=0 , czy nawiasy się skócą, te które sa te
same?
8 kwi 18:08
Aloha: w sensie te co mają przeciwne znaki
8 kwi 18:08
Aloha: bo nie wiem co dalej zrobić . ..
8 kwi 18:17
Kostek:
x(x+2)(x2−4)(x2−9)=0
x(x+2)(x−2)(x+2)(x−3)(x+3)=0
x(x+2)2(x−2)(x+3)(x−3)=0
x=0 lub x=−2 lub x=2 lub x=−3 lub x=3
8 kwi 18:24
Aloha: nie byłam pewna co do nawiasu z kwadratem, myślałam że trzeba coś jescze zrobić,,
dziękii
8 kwi 18:41