matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY! :(
chucktesta:
oblicz wartosc wyrazenia 3cosα − 5sinα , jezeli α jest katem ostrym oraz tgα=1/3. POMOCY!
−−−−−−−−−−−−−−−− sinα
8 kwi 17:40
RachelaXXX:
sina
1
=
cosa
3
a
1
=
b
3
a=1k, b=3k, c=
√
10
k cosa=b/c=0,3
√
10
sina=a/c=0,1
√
10
3cosa−5cosa=3*0,3
√
10
−5*0,1
√
10
=0,4
√
10
8 kwi 18:05
chucktesta:
dziekuje bardzo
8 kwi 19:57