Trygonometria
lores:

Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze rozwiązałam zadanie/ jeżeli są jakieś błędy mógłby ktoś mi to
wytłumaczyć?
Oblicz pole prostokąta którego przekątna ma 7cm i jest nachylona do dłuższego boku pod kątem
30
0 .
P=a*b
Obw.=2*a+2*b
d−przekątna
d=7cm
2b=7
b=3,5
a
2+3,5
2=7
2
a
2+12,25=49
a
2=36,75
a=
√36,75
i dalej to już nie wiem
8 kwi 17:38
Artur z miasta Neptuna:
Zamien to na ulamek ... Bedzie mozna cos wyciagnac przed pierwiastek
8 kwi 17:40
8 kwi 17:44
Artur z miasta Neptuna:
No i teraz skroc ten ulamek ... i wylacz co sie da przed pierwiastek
a jeszcze lepeij jezeli zrobisz to juz wczesniej −−− w pitagorasie
8 kwi 17:46
8 kwi 17:51