Zadania z funkcji, punkty na wykresach
Antek: 1. Naszkicuj wykres i podaj własności funkcji.
a) f(x) = \frac{8}{x}
b) f(x) =\frac{1}{2x}
2. Dla jakich wartości a wykres funkcji f(x) = \frac{a}{x} przechodzi przez dany punkt?
a) A = (1,2)
b) B = (−3,−4)
c) C = (2,\frac{1}{2})
d) D = (−\frac{1}{3},−\frac{1}{2})
e) E = (\frac{1}{8},2)
f) F = (0,3)
3. Wymień wszystkie punkty o obydwu współrzędnych całkowitych, przez które przechodzi wykres
funkcji y = f(x).
a) f(x) = \frac{6}{x}
b) f(x) = \frac{8}{x}
c) f(x) = \frac{12}{x}
d) f(x) = −\frac{9}{x}
8 kwi 17:28
Artur z miasta Neptuna:
I w czym wlasciwie jest problem ? wykres hiperboli potrafisz narysiwac
8 kwi 17:30