matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
joasiaab:
Naszkicuj wykres funkcji wymiernej i podaj zbiór wartości
1
a) y=−
x+2
2
b) y=
+ 1
x
8 kwi 16:36
krystek:
y=−U{1}{x) przesuń o 2 jednostki w lewo i zobacz.
2
b)y=
przesuń w górę o 1 jednostkę.
x
8 kwi 16:49
joasiaab:
oo dzięki
8 kwi 16:53