matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie iloczynu i różnicy zdarzeń
maato:
P(A) = 6/25, P(B') = 6/10, P(A ∪ B) = 4/10 Obliczyć: a) P(A ∩ B) b) P(A \ B) c) P(B \ A) Obliczyłem i wyszło mi tak:
6
a)
25
b) 0
4
c)
25
Dobrze?
8 kwi 15:30
Mila:
Dobrze.
8 kwi 15:40