Do końca cieńkiej nierozciągliwej nici
pavel:

Do końca cieńkiej nierozciągliwej nici, nawinietej na walcowy blok o promieniu r i masie
m1=200g przyczepiono ciało o masie m2=500g, które znajduje się na równi pochyłej o kącie
nachylenia a=45. jaką drogę przebędzie ciało po równi pochyłej w ciągu czasu t=1s, jeżeli
współczynnik tarcia o równię wynosi k=0,1? Zakładamy, że ruch rozpoczyna się od stanu
spoczynku.
8 kwi 07:40
pavel:
8 kwi 07:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
Bardzo fajne zadanie ... i co z nim

chociaż próbowałeś zrobić

chociaż wypisałeś sobie
dane i wzory potrzebne w tym zadaniu

W czym konkretnie jest problem
8 kwi 08:46
aniabb: poza tym albo rysunek nie do treści, albo treść nie do rysunku
8 kwi 10:05