matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia
edith:
x−1 kreska ułamkowa x−2 * x
2
− 4 kreska ułamkowa x
2
−1 dla x=4
7 kwi 23:54
irena_1:
x−1
x
2
−4
(x−1)(x−2)(x+2)
x+2
*
=
=
x−2
x
2
−1
(x−2)(x−1)(x+1)
x+1
4+2
6
=
4+1
5
7 kwi 23:58