x | ||
2) Wartość wyrażenia | −2 dla każdej liczby rzeczywistej x≠1 jest równa... Powinno | |
x−1 |
2−x | ||
wyjść | ale mi wychodzi coś całkiem innego... | |
x−1 |
√3 | 1 | 1 | ||||
log3sin600−log3cos600=log3( | : | )=log3√3= | ||||
2 | 2 | 2 |
x | x−2(x−1) | x−2x+2 | 2−x | ||||
−2= | = | = | |||||
x−1 | x−1 | x−1 | x−1 |
1 | ||
1/ ....=log3tg60o = log3√3= | ||
2 |
x−2(x−1) | x−2x+2 | 2−x | ||||
2/ | = | = | ||||
x−1 | x−1 | x−1 |
sin60 | 1 | |||
= log3 | = log3tg60 = log3√3 = − | |||
cos60 | 2 |
1 | ||
a skąd tam minus się wziął ? oczywiście | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |