matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE
kleksik:
Proszę o pomoc przy tym zadaniu, nic mi nie wychodzi
Rozwiąż równanie 2x
2
+7x+3/x+3 = 1
7 kwi 23:13
irena_1:
2x
2
+7x+3
=1
x+3
x≠−3 2x
2
+7x+3=x+3 2x
2
+6x=0 2x(x+3)=0 x=0 lub x+3=0 x=0 lub x=−3 x≠−3 x=0
7 kwi 23:19