HELP
KKK: Liczba 2log 2√2 3 jest równa:
A) 2√2
b) 3√9
c) 3
d) 2
2√2 = 21/2 * 21
7 kwi 21:58
wredulus_pospolitus:
tam jest log 2
√2*3
czy co
7 kwi 21:59
Kostek: b)
7 kwi 21:59
KKK: 2√2 to podstawa log
7 kwi 22:02
Kostek: mas odp B)
7 kwi 22:03
KKK: prosiłbym jednak o minimalne chociaz naprowadzenie jak to rozwiązać.
7 kwi 22:04
Basia:
| | log23 | | log23 | | 2 | |
log2√23 = |
| = |
| = |
| log23 = |
| | log22√2 | | 32 | | 3 | |
log
23
2/3 = log
23√9
7 kwi 22:06
KKK: Zmiana podstaw logarytmów. Dziękuje za pomoc.
7 kwi 22:07
Mila:
| | log23 | | 2log23 | | log29 | |
Log2√23= |
| = |
| = |
| |
| | log2(23/2) | | 3 | | 3 | |
stąd;
2
log293=(2
log29)
(1/3)=9
1/3=
3√9
7 kwi 22:18