matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie - proszę o pomoc
x:
|x−4|= 25 + 4
3
√
25
− 2
3
√
625
− 8
7 kwi 21:45
Kostek:
x−4=25+4
3
√
25
−2
3
√
625
−8 lub x−4=−25−4
3
√
25
+2
3
√
625
+8
7 kwi 22:33
em:
za
3
√
25
można podstawić "t" i będzie wtedy równanie kwadratowe z niewiadomą
7 kwi 22:39