potegi
help: Napisze mi ktoś potęgi?
typu ze 22=4 a ile jest 23? i tak dalej... wszystkie liczby od 2 do 9 do potegi 9 bym
prosila. w necie nigdzie tego nie ma.. :<
7 kwi 21:28
Kostek:
23=8
24=16
25=32
26=64
27=128
28=256
29=512
7 kwi 21:30
help: a z 3, 4,5,6,7,8,9 tak samo zrobilbys?
7 kwi 21:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
jasne ... nigdzie w internecie nie ma kolejnych potęg liczby 2
bo to wcale nie najcześciej wykorzystywany zestaw potęg (masz chociażby pamięci dysków, kart
graficzny podawane w kolejnych potęgach liczby 2)
7 kwi 21:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
help ... weź kalkulator do łapki i sobie policz
w czym problem

albo sobie excela odpal i w nim to zrób
7 kwi 21:32
Kostek:
3
2=9
3
3=27
3
4=81
3
5=243
3
6=729
3
7=2187
3
8=6561
3
9=19683
dalej mi się nie chcę
7 kwi 21:33
7 kwi 21:34
Kostek: nie kłam, że nie ma jak znalazłem
7 kwi 21:35
Basia: na miłość boską, w każdym systemie operacyjnym obecnie używanym
jest zainstalowany
kalkulator, a w nim jest i mnożenie, i potęgowanie
co Wam do głowy strzeliło, żeby to wypisywać
akceptujecie maksymalne lenistwo


7 kwi 21:37
help: szukalam szukalam i nie znalazlam! ale dziekuje bardzo
7 kwi 21:37
cap:
To aż w necie trzeba szukać ile jest 2*2 = 4, 2*2*2 = 8 ? To jest szczyt nieudolności
i lenistwa
7 kwi 21:38
Kostek: a chciałem wypisać wszystkie po kolej
7 kwi 21:39
help: Kostek jeszcze raz wielkie dzieki za link, spodziewalam sie takich ataków ale dobrze są takie
osoby jak ty
7 kwi 21:40
cap:
Kostek, są granice pomocy
7 kwi 21:40
help: koniec tematu ludzie, za dobroć chlopaka narzekacie..
7 kwi 21:42