matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wykładnicze
Wioolaa:
5
2
x
+
4
=(
1
25
)
3
x
−
6
7 kwi 21:13
krystek:
5
2x+4
=5
−2(3x−6)
7 kwi 21:16
Wioolaa:
czyli x=1 ?
7 kwi 21:21
krystek:
wylicz poprawnie
!
7 kwi 21:22
Wioolaa:
2x+4=−6x+12 8x=8 ?
7 kwi 21:28
krystek:
Ok
7 kwi 21:40