znajdz obrazy punktów A=5,-2)....
marcin: Zad.1 znajdz obrazy punktów A=(5,−2) B=(−V3, 0)w symetrii wzgledem:
a)osi x
b) prostej x=3
c) punktu s (0,0)
d) punktu s (1,2)
Zad.2 punkty A=(5,2) i A'=(5,−4) sa symetryczne wzgledem pewnej prostej, Jaka to prosta?
Zad.3. napisz rownanie prostej przechodzacej przez punkty A=(−7,1) b=(−4,7). rownanie to zapisz
w postaci kierunkowej, a nastepnie przeksztalc je do postaci ogolnej.
Zad 4. Dana jest prosta Y=−4x+6
a)napisz rownanie prostej rownoleglej do danej i przechodzacej przez punkt A=(−2,−3)
b) oblicz odleglosc punktu A=(−2,−3) od danej prostej
7 kwi 20:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
Zad1 ... a zrobiłeś rysunek

jeżeli nie to o czym my mamy mówić
7 kwi 20:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
zad2 ... ów prosta będzie prostopadła do odcinka AA' i będzie go przecinać w polowie
7 kwi 20:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
zad3 ... i w czym problem

do wzoru prostej podstaw współrzędne pierwszego punktu, później
drugiego i już masz wzór prostej
7 kwi 20:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
4a) jaki warunek muszą spełniać proste ... aby były równoległe

4b) masz do tego wzór
7 kwi 20:54
marcin: jestem z tego kompletnie zielony liczylem na rozwiazania
dostalem takie zadania do rozwiazania bez rysunku...
7 kwi 21:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
ja nie mówiłem o tym, żeby ktoś Ci narysował ... tylko zebyś TY narysował
7 kwi 21:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
a jak sobie wyobrażasz zdanie matury? czy tam jakiegoś egzaminu? też będziesz liczył na to że
ktoś Ci napisze
7 kwi 21:01
marcin: a jak mam narysowac rysunek skoro sam go nie mam
7 kwi 21:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
biorąc ołówek do ręki i rysunjąc uklad współrzędnych
później zaznaczając punkty A i B w tym układzie współrzędnych
rusz troche glową −−− trochę kreatywności
7 kwi 21:21
marcin: jesli mi chcesz pomoc to rozwiaz to a nie ucz mnie kreatywnosci...
7 kwi 21:28
Dominik: co za tupet
7 kwi 21:29