x
xxxx: a) x/3 + 5 = 4/x − 1−x/3
b) 2x + 1/3 + 2/x = 2(x+5)/3
c) 5/2x + 7 = −9/4x + 14 rozwiąż równianie.
7 kwi 20:45
Kostek:
5(x+14)=−9(2x+7) dokończ a pozostałe analogicznie
7 kwi 20:48
xxxx: a przykład a i b?
7 kwi 20:49
Kostek: analogicznie
7 kwi 20:49
Eta:
założenie!
7 kwi 20:49
Kostek:
x+14≠0
7 kwi 20:51
xxxx: dalej nie rozumiem :<
7 kwi 20:52
7 kwi 20:53
Licealista_Theosh: kostek mało tych założeń
7 kwi 20:53
xxxx: eeeeeeh,matematyka to nie dla mnie
7 kwi 20:55
Kostek:
a no tak jeszcze 2x+7≠0 teraz już ok chyba

xxxx:'' eeeeeeh,matematyka to nie dla mnie"−(liczę na gotowca)
7 kwi 20:56
xxxx: najprościej,nieprawdaż?
7 kwi 20:57
Kostek: ale to chyba nie na tej stronie..
7 kwi 20:58