matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania różniczkowe
Jarek:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu następujących równań różniczkowych, będę bardzo wdzięczny
y'=xy y'=y/sinx y'=yctgx
7 kwi 19:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
1)
x
2
ln|y| =
+ c
2
y = e
x
2
/2+c
= C
1
e
x
2
/2
7 kwi 19:53
Jarek:
dzięki
Następne ktoś rozwiąże?
7 kwi 20:05
Jarek:
Niech ktoś pomoże
7 kwi 20:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
a może jakieś sam zrobisz
toć to jest liczenie całek i to w dodatku prostych ile wynosi ∫ctgx dx
7 kwi 20:43
Jarek:
lnIsinxI−x+C
7 kwi 21:03