matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Pati:
ciąg geometryczny,
mam dane a
1
, a
n
i S
n
muszę odnaleźć q i n. a
1
= 2 a
n
= 1458 S
n
= 2186 siedzę nad tym i jakoś nie mogę wykminić
8 wrz 18:10
Pati:
nikt nie pomoże?
8 wrz 18:47