matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
nicki:
długość przeciwprostokątnej trójkąta prostokątnego wynosi 10 alfa jest kątem ostrym takim że tg alfa = 3/4. Wyznacz długosci przyprostokątnych
7 kwi 19:15
Eta:
|CB|=3x , |AC|=4x ,x>0 z tw. Pitagorasa 9x
2
+16x
2
= 100 x
2
= 4 ⇒ x=2 |CB|= 6 , |AC|=8
7 kwi 19:19
nicki:
dziekuje
7 kwi 19:20