matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
waxxx:
Oblicz x jeżeli logx=2−2log5+log4
7 kwi 19:04
Basia:
100*4
logx = log100 − log5
2
+log4 = log
= log16
25
x = 16
7 kwi 19:05
waxxx:
Mama jeszcze pytanie
Zawsze zmieniamy tą wolną na logarytm
tzn np nie można obliczyć tamtych logarytmów i po prostu odjąć
7 kwi 19:08