pole
wiola: oblicz pole koła w którym cieciwa wyznaczona przez konce dwoch prostopadlych promieni ma
dlugosc 8 √2
7 kwi 17:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
tam jest 8
√2
7 kwi 17:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
a nie przypadkiem 8
√2
7 kwi 17:45
Basia:

x = 8
√2
wylicz r z tw.Pitagorasa i policz P= πr
2
7 kwi 17:46
wiola: 8√2
7 kwi 17:47
dero2005:

2r
2 = 8
2√2
r = 2
6√2−12
P = πr
2 = π2
6√2−1
7 kwi 17:53
dero2005:
Viola ty sobie nie rób szutek
7 kwi 17:54
wiola: nie umiem tego

///
7 kwi 17:58
dero2005:
tu nie chodzi o umiejętność tylko o poprawne przepisanie polecenia bo w matematyce
2−2 ≠2+2
7 kwi 18:08
dero2005:
2r2 = (8√2)2
2r2 = 128
r2 = 64
r = √64 = 8
P = πr2 = 64π
7 kwi 18:17