matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
olgaa:
Znajdź pierwiastki wielomianu P(x)=6x
7
+24x
6
+24x
5
. To wyjdzie 0 ?
7 kwi 17:30
bezendu:
6x
5
(x
2
+4x+4)=0 6x
5
(x+2)
2
=0 x=0 lub x=−2
7 kwi 17:32
olgaa:
dziękuje
7 kwi 17:33