Mały okrąg o promieniu r toczy się bez poślizgu po dużym okręgu o promieniu 5r.
Kasia: Mały okrąg o promieniu r toczy się bez poślizgu po dużym okręgu o promieniu 5r. Obliczyć
przyspieszenie i prędkość małego okręgu, oraz przyspieszenie chwilowego środka obrotu r=0,1m
ω=10 rad/s Vc=0
7 kwi 16:59
Kasia:

rysunek do zadania. ω w lewą stronę
7 kwi 17:01
Kasia: pomoże ktoś?
7 kwi 17:08
Kasia: czemu do prostych zadań ludzie dostają po kilkanaście odpowiedzi kiedy już w drugim poście jest
odpowiedź, a jak pojawi się choć trochę trudniejsze zadania to zero odzewu?
7 kwi 17:14
Kasia: czyli nadal nikt nie wie jak mi pomóc?
7 kwi 17:36