matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie kwadratowe
ona :
rozwiaz: 5x
2
−1=0
7 kwi 16:59
ICSP:
√
5
x = ±
5
7 kwi 16:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
wykorzystaj wzór skroconego mnożenia a
2
−b
2
= (a−b)(a+b) lub policz Δ
7 kwi 17:00
Hans:
5x
2
=1
1
x
2
=
5
1
|x|=
√
5
√
5
|x|=
5
x=? v x=?
7 kwi 17:00