matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są zbiory
; /:
Dane są zbiory A = { 0,1,2,3,4 }, B = { 3,4,5,6,7 }, C = { 6,7,8,9 }. sprawdź czy : a) (A∩B) ∪C = (A∪C) ∩ (B∪C) b) (A∪B) ∩C = (A∩C) ∪ (B∩C) c) (A\B) ∪C = (A∪C) \ (B∪C) d) (A∪B) \C = (A\C) ∪ (B\C) Błagam pomocy ; //
8 wrz 16:34